NAJŠOKANTNIJA ROMSKA KUĆA: Versaće stepenice, brendirana čak i ČESMA - cena kao bar 5 stanova u Beogradu (VIDEO)
Foto: Printscreen/TokTok/bozic.uros

raskošni dom na istoku srbije

NAJŠOKANTNIJA ROMSKA KUĆA: Versaće stepenice, brendirana čak i ČESMA - cena kao bar 5 stanova u Beogradu (VIDEO)

Brendirani dvorci izgrađeni trudom gastarbajtera

Objavljeno:

Istok Srbije je postao poznat po raskošnim i "brendiranim" gastarbajterskim kućama koje bi se pre mogle nazvati dvorcima.

Ove impresivne građevine, sa desetinama soba, bazenima i brendiranim česmama, odražavaju ljubav vlasnika prema luksuzu i modi, iako veći deo godine ostaju prazne.

Dvorci kao iz bajke

U najbogatijim selima na istoku zemlje, kuće koje pripadaju onima koji žive i rade u inostranstvu izgledaju kao pravi dvorci. Svaka soba u ovim kućama uređena je u posebnoj boji i dezenu, a mnoge su opremljene kreacijama omiljenih modnih dizajnera i njihovih modnih kuća poput Guccija, Louis Vuittona i Versacea.

- Svaka soba u mojoj kući ima drugačiji stil, volim da eksperimentiram sa bojama i dezenima i svaki detalj je pažljivo biran - kaže Milorad, vlasnik jedne od ovih raskošnih kuća.

@bozic.uros Kuće Luj Viton, Versaće, Guči.. Da li ste znali da ovo ima kod nas? 😳😳😳💶💶💶 #fyp #foryoupage #tiktok #balkan #bozicuros #svadbaodmilionevra #urosbozic #happytv #romskesvadbe #romi #svadba #viral #kuća #kuća ♬ original sound - bozicuros

Brendirani luksuz

Pored unutrašnjeg uređenja, dvorišta ovih kuća krase brendirane česme i bazeni, a cela imanja odišu elegancijom i luksuzom.

- Moje dvorište je poput parka, želela sam da stvorim oazu mira i lepote - ponosno kaže Dragana, koja je svoje imanje uredila u stilu poznatih modnih kuća.

Kuće koje zvrje prazne

Iako ove kuće odražavaju uspeh i bogatstvo svojih vlasnika, većinu godine ostaju prazne. Vlasnici, koji vredno rade u inostranstvu, uglavnom u Austriji, dolaze kući samo na nekoliko nedelja godišnjeg odmora.

- Radimo teško i ulažemo sav svoj trud u ove kuće, ali nažalost, ne možemo često da uživamo u njima - kaže Petar, gastarbajter iz jednog od ovih sela.

Dika i ponos

Za mnoge od ovih romskih gastarbajtera, kuće u Srbiji predstavljaju diku i ponos. One su simbol njihovog uspeha i truda, mesta gde mogu da se opuste i uživaju kada se vrate iz inostranstva.

- Ove kuće su rezultat naših napora i žrtvi - ističe Milorad.

- One su mesto gde se osećamo kod kuće, gde se vraćamo da obnovimo snagu.

Budućnost romskih sela

Iako ove kuće često zvrje prazne, njihova lepota i raskoš privlače pažnju i postaju simboli uspeha i prestiža. Mnogi se nadaju da će jednog dana moći da se vrate i trajno žive u svojim raskošnim domovima, uživajući u plodovima svog rada.

Bonus video:

01:21

UKLET DVORAC U BEOČINU! Umetnik koji je pričao samo sa golubovima, NA KRAJU UMRO OD NJIHOVOG IZMETA! Ćerka se ubila, RADNICA UDALA

(Espreso / Telegraf / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.